Sfaturi pentru a alege firma de transport marfa potrivita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Daca ai o afacere si ai nevoie de serviciile unei firme de transport marfa, cel mai probabil te confrunti cu o dilema. Nu stii cum sa alegi colaboratorul potrivit, care sa se plieze nevoilor tale, pentru ca piata abunda in oferte si efectiv esti pus in incurcatura.

In randurile urmatoare iti voi oferi cateva sfaturi in acest sens, pentru a-ti usura munca.

  1. Incepe cu documentarea

Ai la dispozitie o resursa de informatii foarte generoasa – internetul. Cauta firme de transport marfa Suceava sau din oricare alt oras, fa-ti o lista cat mai generoasa de nume de companii si abia apoi incepe trierea – vei gasi in randurile urmatoare cateva aspecte care te vor ajuta in acest sens.

  1. Verifica experienta firmei pe piata

Nu vei da gres nici daca vei alege o firma profesionista de transport marfa infiintata relativ recent. Si intr-un astfel de caz poti da peste specialisti care iti vor pune la dispozitie servicii de top, in ciuda faptului ca vechimea pe piata de profil nu ii recomanda. Totusi, este mai indicat sa optezi pentru o companie cu experienta, care a castigat increderea clientilor pe care i-a deservit de-a lungul timpului.

  1. Ce acreditari detine firma?

Poate in prima faza nu ti se va parea ceva important, insa aceste acreditari sunt esentiale pentru ca firma sa functioneze conform legii si sa poata sa ofere serviciile conform cu standardele de siguranta corespunzatoare. In special daca marfurile pe care trebuie sa le transporti fac parte din categoria celor speciale, agabaritice spre exemplu, vei avea nevoie de o firma care sa iti poata pune la dispozitie atat flota corespunzatoare, cat si sprijinul logistic necesar.

  1. Flota

Ce tip de vehicule pune la dispozitie firma pe care ai gasit-o pentru diverse tipuri de transport marfa? In ce stare se afla acestea, cum se prezinta? De regula astfel de informatii pot fi aflate tot de pe internet sau chiar de la alti clienti, alte firme care au mai colaborat cu compania in cauza.

Flota va trebui sa indeplineasca toate conditiile impuse de lege, sa respecte de asemenea si normele de siguranta, pentru ca orice tip de transport marfa sa poata fi realizat corespunzator.

  1. Echipa de profesionisti

Alaturi de experienta detinuta pe piata, un alt aspect care ajunge in cele din urma sa recomande o firma de transport marfa se refera la personal, la echipa de specialisti care presteaza serviciile. Cu siguranta o echipa bine inchegata va reusi sa ofere prestarea serviciilor fara neajunsuri sau poticneli.

Poate ca te intrebi de ce nu am mentionat tarifele in lista de elemente care sa te ajute sa alegi firma de transport potrivita. Iti explic si de ce. La fel ca oricine, ai putea fi atras de tarifele scazute afisate de o anumita firma, iar la altele tarifele mult prea mari te vor indeparta pur si simplu. Afla insa ca de fapt primesti ceea ce platesti: nu poti sa te astepti la servicii de calitate atunci cand preturile sunt considerabil mai mici fata de nivelul pietei, insa nici nu e justificat sa achiti mult prea mult pentru ceva ce ai putea contracta la un pret mai acceptabil. Incearca sa pui in balanta toate celelalte elemente mentionate anterior si abia apoi verifica daca tarifele practicate de firma sunt corecte in raport cu ceea ce are de oferit. Cu toate aceste lucruri in minte vei reusi sa alegi mai usor firma de transport marfa potrivita nevoilor afacerii tale.

Share.

About Author

Leave A Reply