Cum recunosti o ie romaneasca autentica?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Daca ai luat decizia de a investi intr-o ie romaneasca traditionala, atunci sigur vrei sa ai certitudinea ca va fi una autentica si ca va merita banii. Trebuie sa aiba la baza materiale de calitate, sa fie brodata manual totodata. Despre aceste piese de vestimentatie specifice portului romanesc putem spune cu desavarsire ca fiecare in parte are o poveste de spus. Dibacia cu care sunt confectionate nu are cum sa treaca neobservata, fiind in mare si ceea ce transforma iile in piese atat de valoroase. Timpul investit in realizarea lor pana in cel mai mic detaliu trebuie rasplatit cum se cuvine!

O ie romaneasca autentica o recunosti in primul rand dupa frumusetea ce o caracterizeaza. De altfel, iese in evidenta prin broderia manuala dispusa pe intreaga ei suprafata. Sunt mai multe detaliile la care trebuie sa fii atenta atunci cand cauti sa cumperi o ie cusuta ca odinioara.

  • Analizeaza broderia

Coaserea manuala a broderiei este detaliu care o claseaza in randul modelelor autentice. Poti identifica o astfel de ie deci orientandu-te dupa broderie, de preferat pe dosul hainei. Chiar daca sunt realizate cu o finete iesita din comun, vei observa totusi nodurile firelor, precum si trecerea de la un model la altul. Nu o sa regasesti astfel de detalii in cazul unei ii cusute la o masina industriala. Finetea si delicatetea detaliilor tradeaza de asemenea autenticitatea articolului.

  • Urmareste detaliile iei

Prin detalii ma refer la incretiturile acesteia, altita si rauri. Exista o serie de reguli de compozitie pe care o ie autentica le va respecta. Se lucreaza manual manecile iei, detaliile principale care caracterizeaza un produs autentic fiind cele trei mentionate. De altfel, la nivelul pieptului se regasesc rauri bogate de broderie, definite de motivele traditionale cu care suntem toti atat de familiarizati.

  • Ai in vedere materialul

Asigura-te ca in entuziasmul tau de a face o astfel de achitie nu uiti sa arunci o privire si asupra materialului pe care ia ce ti-a atras atentia il are la baza. Numai cand acesta este natural inseamna ca ai gasit un produs autentic. Optiunile pe care le regasesti la ora actuala pe piata variaza si poate fi astfel vorba despre panza de bumbac tesuta in casa, cea topita de asemenea de bumbac, despre marchizet sau borangic. O tesatura mai deasa a fibrelor e de preferat in cazul celor din bumbac, pentru ca pielea sa se bucure de confort deplin. Cand nu simti moliciunea si finetea materialului, inseamna ca e o ie sintetica, deci nu autentica romaneasca. Referitor la broderie, de asemenea ar trebui sa fie realizata din materiale ca bumbacul, vascoza ori matasea.

  • Raporteaza-te la costuri

Iti ai seama totodata de cat de autentica e o ie si din prisma pretului sau. Intrucat procesul prin care se realizeaza cea traditionala romaneasca este unul migalos, care presupune investirea unor resurse importante de timp si rabdare, si costul va fi unul pe masura. Avand in vedere ca si materialele si accesorizarea se face prin materiale calitative, pretul final trebuie sa acopere si aceasta cheltuiala. Orele de munca merita fara doar si poate un efort financiar suplimentar din partea celor care doresc o astfel de ie romaneasca.

Daca vrei sa faci o investitie sigura si durabila, te invit sa accesezi site-ul ienationala.ro. Descopera gama complexa de ii pe care magazinul ti le pune la dispozitie si profita de preturile avantajoase.

Share.

About Author

Leave A Reply